U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Lago di Bolsena:
De omgeving rond het Lago di Bolsena bestaat uit een oeroud tufstenen cultuurlandschap met een diversiteit aan Etruskische- en Romeinse cultuur. Het Bolsenameer (Italiaans: Lago di Bolsena) is een kratermeer van vulkanische oorsprong en heeft een totale oppervlakte bedraagt 114,5 km². In het meer liggen twee kleine eilanden Isola Martana en Isola Bisentina. Het ronde meer is 14 km breed en ligt op een hoogte van 305 meter. De er omheen lopende weg is 60 km. De bergen Monti Volsinii omgeven het meer.

 

 

 

 

Het meer is zeer geschikt om in te zwemmen en voor het beoefenen van allerlei watersporten, zoals surfen, snorkelen, zeilen en varen. Het water is helder en lekker fris. Het wordt steeds opnieuw aangevuld vanuit bronnen die ontspringen diep vanuit de oude vulkanische bodem. (Er is geen industrie rondom het meer.) Langs de oever zijn heel veel strandjes waar je goed kan zwemmen, luieren en zonnen. Op veel plaatsen zijn er restaurantjes en barretjes. 

 

 

Eiland Bisentina:


Dit eiland was in vroegere tijden het zomerverblijf van de paus. Het eiland is om meer dan een reden een bezoek waard. De ongerepte natuur, de fantastische oude overblijfselen uit vergane tijden en het prachtige uitzicht over het meer.Op Bisentina kan worden gewandeld en een oud klooster worden bezocht, welke is ontworpen door architect Di Sangallo. Er zijn verschillende boottochten mogelijk vanuit Bolsena of Marta naar het pauselijke eiland.