U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Toscane:
Pitigliano de grootste tufstenen stad met een leuk klein authentiek theater voor muziekuitvoeringen.

In de directe omgeving ligen twee tufstenen bergdorpjes genomineerd voor de UNESCO werelderfgoedlijst.
Sorano
en Sovano
Monte Amiata met vele wandelmogelijkheden en tot april ski mogelijkheden
Chiussi is een oud Etrusco stadje in de Toscane van Italië, al ruim 3000 jaar oud.
Montalcino met het klooster van Sant'Antimo in de direkte omgeving.
Door het zeer goed behouden middeleeuwse stadsbeeld en haar bijzondere geschiedenis behoort Siena tot de belangrijkste toeristentrekkers van Italië.
San Gimignano is een middeleeuws stadje in de provincie Siena van de Italiaanse regio Toscane. De plaats trekt veel toeristen, vooral vanwege de bijzondere middeleeuwse architectuur.
Volterra De stad werd gesticht door de Etrusken. Enkele hoogtepunten zijn: De Duomo, Palazzo dei Priori, Museo Guarnicci, Romeinse theater
Massa Marittima Massa Marittima heeft 9.000 inwonders en ligt in een lieflijk landschap gelegen op de laatste uitlopers van het Toscaanse ertsgebergte.
Florence is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa.
Pienza Pienza is een stadje in Toscane gelegen op 490 m hoogte met een prachtig uitzicht over de Vald'Orcia. De stad is als monument erkend door UNESCO en al sinds de 18e eeuw een toeristische trekpleister.
Natuurgebied de Maremma Parco Naturale della Maremma is een natuurgebied in Zuidwest Toscane.
Natuurgebied Le Crete met klooster Monte Oliveto Maggiore
Ongeveer 50 kilometer ten noorden van San Lorenzo Nuovo (tussen Buonconvento en Siena) vind je le Crete Senese.Dit is een schitterend natuurgebied met afwisselend zacht glooiende heuvels, steile rotspartijen met als extra attractie soms kleine soms wat forsere vennen op plaatsen, waar in kraterachtige inkepingen in het landschap het regenwater blijft staan.
Grosseto Op het eerste gezicht is dit drukke centrum een wat onpersoonlijke en gewone grootstad. Tot in 1897, toen schuchtere pogingen ondernomen werden om de moerassen droog te leggen, werd de plaats elk jaar in de zomer verlaten en was dus tijdelijk een spookstad. Tot overmaat van ramp werd Grosseto in 1943 zwaar gebombardeerd. Wanneer u echter door de ruige bolster dringt, wordt u beloond met een mooie oude kern, omgeven door versterkingen.
Vetulonia Dit schilderachtige, middeleeuwse dorp ligt op een heuvel die uitsteekt boven de vlakte ten noordwesten van Grosseto. Het is gebouwd op de plaats waar ooit de acropolis lag van 'Vatluna', één van de oudste en belangrijkste Etruskische steden, die in die tijd nog aan zee lag.
Lucca is een van de weinige Italiaanse steden waarvan de ommuring volledig intact is gebleven. Zoals de meeste Toscaanse steden bezit ook Lucca een aantal interessante pleinen.
Pisa
Capalbio Het geïsoleerde dorp Capalbio, op een heuvel in het binnenland gelegen en met een web van straatjes, is de moeite waard. Net als Giardino dei Tarocchi ten zuidoosten van het dorp. De Giardino is een monumentale beeldentuin gebaseerd op Tarotkaarten en aangelegd door de moderne beeldhouwster Nikki de Saint-Phalle.