U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Umbrie:
Orvieto met Etruskische bezienswaardigheden en de prachtige dom met oa de beroemde fresco's van Signorelli.
Dit kleine stadje Bevanga in een dal ademt nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen.
Asissi is een historische stad die de middeleeuwse sfeer bewaard heeft. De stad van de 13de-eeuwse heilige Franciscus van Assisi wordt gewaardeerd vanwege van zijn heuvelachtige, smalle straatjes, pittoreske, authentieke winkeltjes en de beroemde Basilica di San Francesco. Assisi.
Perugia is de hoofdstad van Umbrië dat wel het groene hart van Italië genoemd wordt. Door haar ligging in het midden van het land en buiten de belangrijke routes van Italië, heeft deze provincie haar rust en schitterende natuur weten te bewaren. Gelegen op een heuvel, is Perugia één van de schatkamers van Italië op het gebied van kunst en cultuur.
Spoleto is voor velen de mooiste stad van Umbrië. Ooit was de stad een Romeinse nederzetting en de resten van de oude stadsmuren (6de eeuw v. Chr.) zijn nog steeds te zien. Het is ook één van de oudste nederzettingen in Umbrië, aangetoond door 3000 jaar oude archeologische vondsten.
Cortona is een van de oudste steden van Italië. Cortona was een van de twaalf steden van de Etruskische Confederatie.
Todi ligt op een heuvel hoog boven de Tiber. In de Etruskische tijd lag de stad op de grens tussen het gebied van de Etrusken en de Umbriërs. Met zijn steile straten binnen de muren voelt de stad nog middeleeuws aan. Piazza del Populo is het hoog gelegen middelpunt. Hier liggen middeleeuwse paleizen aan en de dom die van oorsprong stamt uit de 12e eeuw.