U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Orviëto is gebouwd op een gigantische rots van tufsteen en behoort zonder twijfel tot één van de mooist gelegen steden in de verre omtrek. De stad, gebouwd op een plateau van vulkanisch tufsteen dat al in de Etruskische tijd (800-100 v. Chr.) bewoond was, kijkt uit over landschappen met wijngaarden. Voor de bouw van de vele monumentale gebouwen heeft men stenen uit het plateau gehaald. De hierdoor ontstane gangen en gewelven zijn zijn nog steeds aanwezig en zijn te bezichtigen. In de stad bevindt zich een beroemde domkerk.

 


 

Deze Duomo is gebouwd in gotische en romaanse stijl en de voorgevel biedt een mengeling van vrolijke kleuren die samen met het werk van de beeldhouwkunstenaars een opmerkelijk resultaat opleveren. De bouw van deze kerk startte in 1290 en nam 300 jaar in beslag. Ook zijn in Orvieto verschillende musea te bezoeken met vele kostbaarheden uit Orvieto en omstreken. Het Museum Claudio Faina heeft een uitgebreide collectie Etruskische kunst, voornamelijk grafvondsten uit Orvieto en directe omgeving. De combinatie van mooie monumenten, gezellige winkelstraatjes en leuke winkeltjes maken het centrum van Orviëto bijzonder sfeervol en aantrekkelijk.