U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Lazio:
De provincie kent vele bezienswaardigheden. In de directe omgeving ligt Bagnoregio een piepklein tufstenen stadje met 50 inwoners hooggelegen op een heuveltop en alleen bereikbaar via een loopbrug
Viterbo ligt aan de antieke Via Cassia (Rome - Siena - Florence) op 325 meter boven zeeniveau. De stad, is residentie geweest van talloze pausen in de tijd dat de stad onderdeel was van de Kerkelijke Staat.
Tuscania Het symbool van Tuscania is de heuvel van San Pietro waar de mens al ten minste vanaf de IJzertijd aanwezig was. Menselijke nederzettingen waren duidelijk aanwezig in de Etruskische periode zoals de talrijke necropolissen in de streek getuigen.
Tarquinia is bij uitstek een Etruskische stad: de muren van haar wereldberoemde grafkamers zijn bedekt met de oudste schilderingen van de Italische beschaving.
Cerveteri De Etruskische necropoli (dodenstad) van de antieke stad Caere staat op de Werelderfgoedlijst en is een van de oudste en meest tot de verbeelding sprekende plaatsen van Italië. Het oude Caere was in de 6e eeuw v. Chr. de dichtstbevolkte stad van Etrurië en een van de grootste van de mediterrane wereld.
De tuinen van Bomarzo
In de zestiende eeuw legde de edelman Vicino Orsini in een bos aan de voet van het Middenitaliaanse dorp Bomarzo een beeldenpark aan dat in zijn tijd enige faam genoot vanwege de 'wonderlijke en bovennatuurlijke zaken' die er te zien waren.
Het middeleeuwse Bolsena is gelegen aan het gelijknamige meer. In het verleden lag bij dit meer een religieus centrum van de Etrusken. Tegenwoordig is Bolsena een leuke en gezellige plaats, waar het prima toeven is. Bolsena heeft een sfeervolle, middeleeuwse kern en kasteel.
Gradoli is een echt Italiaans dorpje met goede faciliteiten zoals supermarkt,bakker,slager etc.. De zeer rustige strandjes van Gradoli zijn een echte aanrader.
De stad Montefiascone kent verschillende bezienswaardigheden, waaronder de aan de Heilige Margaretha gewijde kathedraal (uit de vijftiende eeuw), die een van de grootste koepels van Italië heeft en de Basiliek van Sint Flaviano.
Marta In dit mooie,meer dan 1000 jaar oude vissersdorp,staat een reeks middeleeuwse huizen. De burcht die u hier ziet is in de 13-eeuw gebouwd. Langs de boulevard zijn vele visrestaurants.
Capodimonte waar waterfietsen en bootjes gehuurd kunnen worden,
In Capodimonte ligt een groot Farnesekasteel wat in de 16de eeuw door de bekende architect Da Sangallo de Jongere werd ontworpen.
Castro een 1000 jaar oude stad midden in een bos die voor een groot gedeelte weer terug is gegeven aan de natuur en daardoor een sprookjesachtige sfeer heeft voor een picknick of wandeling.
Saturnia De warmwaterbronnen van Saturnia en Bagno Vignoni, de modderbaden Bagno S. Fillipino,
Ostia was in de Romeinse tijd de havenplaats van Rome. De stad is grotendeels bewaard en opgegraven....
Rome Waar je ook geïnteresseerd in bent, in Rome vind je zeker iets van je gading. Breng een bezoek aan de wereldberoemde Sint Pieter.....
Tivoli is een stad, twintig kilometer ten oosten van Rome.....
Boottocht vanaf Porto S. Stefano naar Isola del Giglio met mooie baaien en steile kliffen.